Zo verdien je poen met een podcast!

1…2…3… Actie! Tegenwoordig staat het internet vol met blogs over online geld verdienen. Je poen verdienen met een podcast is op dit moment écht hot. De populariteit van podcasts neemt in een stroomversnelling toe. Het maken van een podcast is ook eigenlijk vrij eenvoudig, iedereen kan het. De drempel om ermee te beginnen wordt dan ook steeds lager. Nu denk je vast dat podcasting alleen is weggelegd voor populaire mensen met een groot bereik, maar dat is niet altijd zo. Veel mensen wagen een gok en worden hierdoor succesvol. Denk je aan het starten van een podcast en ben je nieuwsgierig hoe podcasters hun geld verdienen? Lees dan zeker verder!

Wat is een podcast?

Wanneer je een podcast heel simpel wilt omschrijven is het eigenlijk hetzelfde als een soort radioprogramma, dat je altijd en overal kunt beluisteren. Er zijn veel platformen waar je podcasts kunt downloaden of streamen, via kanalen zoals Spotify, YouTube, iTunes of Stitcher. De onderwerpen van een podcast zijn divers en kunnen erg uiteen lopen. Zo zouden wij bijvoorbeeld een podcast kunnen opnemen over hoe jonge ondernemers online geld kunnen verdienen. Je kunt daarnaast altijd kiezen voor een podcast waar je zelf graag naar wilt luisteren en daarom is een podcast ook leuker en vooral interessanter dan het luisteren naar de radio. Podcasting wordt daarom ook gezien als het nieuwe radio luisteren.

Hoe kan je er mee geld verdienen?

Er zijn verschillende manieren om daadwerkelijk geld te kunnen verdienen met je podcast. Wij zetten de beste manieren alvast voor je op een rijtje:

Reclame en affiliate marketing

Adverteerders en sponsoring zijn waarschijnlijk de eerste dingen waar je aan denkt als het gaat om geld verdienen met je podcast. Er zijn verschillende advertentienetwerken en adverteerder die graag samenwerken met podcasters. Als podcaster breidt je je netwerk uit door op zoek te gaan naar adverteerders. Je kunt onderhandelen over tarieven en het script bespreken dat je tijdens een podcast gebruikt.

Online Cursussen

Veel populaire podcasters hebben hun eigen online cursus over hetzelfde onderwerp als waar ze tijdens hun podcasts over praten. In hun podcasts maken ze eigenlijk reclame voor hun cursussen en bij een groot aantal luisteraars zullen heel wat mensen hierin geïnteresseerd zijn. Veel mensen zien online cursussen namelijk als een ideale manier om iets te leren over een bepaald onderwerp in hun eigen tijd en tempo.

Coaching & Consulting

Een andere manier om geld te verdienen met je podcast is door luisteraars te coachen en consultants te geven. Vaak gaan de podcasts dan over onderwerpen zoals dieet, fitness of onderwijs. Op deze manier help je mensen met het begeleiden of verbeteren van hetgeen waar zij beter in willen worden. Er zijn nog tal van mogelijkheden om geld te verdienen met een podcast. Zo hebben veel bekende podcasters een eigen merchandise, schrijven ze een boek of ze spreken in het openbaar voor een groot publiek.

Het nadeel van geld verdienen met een podcast

Hoeveel geld je kunt verdienen met een podcast is volledig afhankelijk van het aantal luisteraars en wat voor middelen je gebruikt om ermee te verdienen. Een groot nadeel als veel geld wilt verdienen met je podcast is dat je meestal een groot publiek moet hebben, indien je hier echt succesvol door wilt worden. In een wereld vol nieuwe technologieën en social media lijkt het makkelijker om online bekendheid te creëren, maar daar vertellen we je in een ander blog meer over!

0
Eindbeoordeling