Wat heb je nodig om te starten met affiliate marketing?

Ter aanvulling op één van onze laatste blogs, posten we bij deze ook een korte handleiding met benodigdheden voor affiliate marketing. In deze blog ga ik – Martijn – doornemen wat nodig hebt om te beginnen en hoeveel startkapitaal je dit gaat kosten.

Een laptop of computer

Net als bij elke andere online business, heb je voor affiliate marketing ook een laptop of computer nodig. Een laptop is uiteraard ideaal omdat je deze overal mee naartoe kan nemen en daardoor overal ter wereld kan werken.

Zorg wel dat je een goede en snelle laptop hebt zodat je minder lang bezig bent met taken die je af moet maken. Door de investering in een goede laptop of PC zal je business uiteindelijk soepeler gaan lopen.

De laptop die ik momenteel heb is een HP OMEN GAMING laptop. Dit heeft vooral te maken met dat ik eerst op regelmatige basis games speelde. Ik weet van Kelvin dat hij een Macbook Pro 2019 editie heeft en die bevalt hem erg goed.

ComputerComputer

Een internet verbinding

Uiteraard heb je ook een internet verbinding nodig. Mocht je deze niet hebben omdat je toevallig ergens in Thailand zit? Geen probleem je kan gemakkelijk je teksten schrijven zonder verbinding en deze pas uploaden wanneer je wifi hebt.

Het is echter wel belangrijk om minimaal 1 keer per week een blogpost te maken. Hierdoor ziet Google dat je website actief is en score je beter op SEO.

Hosting voor je website

Om je affiliate codes te kunnen promoten, heb je een website nodig. Deze website moet je laten hosten bij een provider zodat je website 24 uur per dag draaiende is. Zelf zitten wij met onze website bij Strato.

WordPress

Je hebt je hosting en wilt je website bouwen. Wat is het het beste Content Management Systeem (CMS) voor? Voor blog websites is dit naar mijn mening wordpress. Met wordpress kan jij je eigen website bouwen en de back-end volledig automatiseren.

Als je bij Strato zit zoals ons, is WordPress gemakkelijk te downloaden en installeren op je website. WordPress is niet gekoppeld aan je PC of laptop maar juist aan die online hosting. Ideaal om overal te kunnen werken mits je een werkende internetverbinding hebt.

Domeinnaam

Tot slot heb je voor je website nog een domeinnaam nodig. Een domeinnaam kost bij Strato maar een paar euro per jaar maar zit vaak ook gratis in je pakket. Je domein is samen met je website hét online visite kaartje dus kies een goede naam.

Producten

De website staat en je wilt beginnen. Je hebt dan producten nodig die jij mag promoten. Voor Amazon en Bol.com kan je gemakkelijk een affiliate account aanmaken en mag je hun producten gaan promoten.

Ook kan je zelf gaan Googlen op producten of bedrijven die jij tof vindt en kijken of ze een affiliate programma hebben.

Tot slot kan je jezelf ook aanmelding bij affiliate netwerken. Dit zijn netwerken of databases met bedrijven die affiliate programma’s bieden. Een van dit soort netwerken is Daisycon. Let wel op dat je voor Daisycon al een bestaande website moet hebben met artikelen en dat Daisycon nog een percentage pakt van jouw comissie voor het verrichten van de samenwerking met de opdrachtgever.

Blogs, blogs en nog meer blogs

Om uiteindelijk de producten te kunnen verkopen aan je bezoekers, is het natuurlijk belangrijk om blogs te hebben over je producten. Door het posten van blogs zal je uiteindelijk meer bezoekers krijgen en meer sales.

Wanneer je eenmaal converterende bezoekers hebt, werkt het verslavend om artikelen te schrijven. Elk artikel dat je schrijft resulteert in meer bezoekers en dus meer verkopen en meer commissie.

Conclusie: Hoeveel heb je nodig?

Affiliate Marketing via het schrijven van blogs kost uiteindelijk meer tijd dan geld. Bij Strato kan je al aan de gang voor €17 voor het eerste jaar. Daarna kost het €60 per jaar.

Voor deze 17 euro heb je een domeinnaam en Strato WordPress Webhosting + Email.

Mocht je nog geen goede laptop of PC hebben, dan raad ik het aan om deze aan te schaffen. De gemiddelde laptop van 6 a 700 euro is al voldoende.

Daarnaast wil ik nog toevoegen dat je eventueel geld kan uitgeven aan Google en Facebook ads om meer bezoekers te generen voor je website. Deze kosten zijn optioneel en uitlopend van 5 euro tot duizenden euro’s.