Waarom is vormgeving belangrijk?

Consumenten raken beïnvloed door verschillende lettertypes en kleuren. Een simpel lettertype oogt beter dan een complex lettertype.

“Is vormgeving belangrijk?” Dit is een vraag die vaak gesteld wordt door klanten. Vaak wordt gedacht dat content leidend is en het puur om de boodschap gaat die u wilt overdragen. Dit klopt deels, content is namelijk erg belangrijk! Maar goede vormgeving zorgt ervoor dat de boodschap ook daadwerkelijk gelezen wordt.

Vormgeving biedt ondersteuning aan de communicatie naar de doelgroep/buitenwereld. Met vormgeving kan je onderscheiden van de concurrent. Er zijn drie belangrijke trends die je kan toepassen binnen jouw bedrijf:

Huisstijl

Een logo is eigenlijk een heel simpel ding. Een logo is niet uw merk. Ook vormt het niet uw identiteit, niet van uzelf, uw product of uw bedrijf. Uw logo is slechts de associatie met die zaken. En dat in de allersimpelste (beeld)vorm die ik kan bedenken. Zodat deze altijd en overal gebruikt kan worden. En direct, hoe subtiel het ook ingezet wordt, de associatie met uw merk oproept.

Brumo Baby Huisstijl

Website

Tegenwoordig lezen wij meer websites met minder teksten. Visuele content worden vaker gedeeld dan alleen tekst. Video’s, infographics en afbeeldingen zijn erg populair. Je hebt er weinig voor nodig om te begrijpen waar het over gaat en het kost je aanzienlijk minder tijd dan dat je een hele tekst moet lezen. Beeldgebruik maakt je blog of andere content dus aantrekkelijker. Het laat vaak in één oogopslag zien waar het artikel over gaat.

Social media

Visuele content is vooral erg populair op verschillende social media. Het is dus niet nodig om je hele website overhoop te halen. Verschillende platformen zoals Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en LinkedIn zijn juist ingericht om visuele content te delen. Via deze platformen bereik je een groter publiek en dit komt voornamelijk omdat het vaker gedeeld wordt door mensen.