Verkopen via Bol.com

Verkopen via Bol.com is iets wat iedereen zou kunnen doen met een ondernemende instelling. Veel mensen weten alleen nog niet hoe dat in praktijk exact werkt. Je zult immers eerst jouw eigen product moeten hebben om op Bol.com te verkopen.

Bol.com is natuurlijk de bekendste webshop van Nederland. Vaak hoor je over ze en vooral met de feestdagen zie je weer hun reclames. Wat veel mensen niet weten is dat Bol.com maar voor een klein deel uit hun eigen assortiment bestaat. Het grootste deel van het assortiment wordt aangeleverd door derden. Je kan het nu vergelijken met Amazon.

Om via Bol.com te verkopen heb je een product en een KVK-nummer nodig. Een KVK-nummer kan je makkelijk aanvragen bij de Kamer van Koophandel, maar een goed product vinden waarvan je weet dat het verkoopt kan best moeilijk zijn. Je zult dus op zoek moeten gaan naar producten waar je voorhand al van weet dat ze kans maken om te verkopen. Je kan dat zelf doen of je kan dat iemand laten doen.

Online kan je genoeg tools gebruiken om het beste product te vinden. Dit noemen we ‘product research tools’. Hier zijn een aantal sites met een indicatie hoeveel het zal kosten

Sellevate

Sellevate biedt twee pakketten aan tussen de 25 en 40 euro. Bij het duurste pakket kun je tot maximaal 100 producten tracken. Wel biedt Sellevate nog andere opties aan zoals een Microscope en Telescope.

Boloo

De product tracker van Boloo biedt 3 pakketten aan tussen de 25 en 100 euro. Bij het duurste pakket heb je de mogelijkheid om tot 200 producten tegelijkertijd te tracken. Helaas is dit dus wel erg weinig voor het bedrag wat je betaald. Wel heb je hierbij toegang tot een cursus, een community en online coaching. Een ander voordeel van Boloo is dat ze een groot klantenbestand hebben, waardoor ze een grote speler in deze industrie zijn.

Bolyo

Bolyo biedt een vrij simpele product tracker aan. Je kunt hier voor een vaste 15 euro per maand namelijk maar 20 producten op Bol.com volgen. Wel bieden ze aan dat je gratis 1 product kunt volgen op Bol. Persoonlijk zou ik niet voor Bolyo kiezen omdat het simpelweg te weinig mogelijkheden biedt voor verkopers op Bol. De prijs mag dan wel het laagste zijn, je krijgt er ook het minste voor.

Mijn conclusie uit dit artikel is dat iedereen zou kunnen verkopen op Bol.com. Nou ja iedereen, eigenlijk alleen mensen die begrijpen wat ondernemen is en aan de slag willen.

Het is een interessante manier om een passief inkomen op te bouwen wanneer alles loopt en het is zeker voor de starter een laagdrempelige manier om te verkopen. Dit omdat je de marketing aan Bol.com uitbesteed en daar zelf dus niet actief mee bezig hoeft te zijn.

Kijk altijd of je klein kunt beginnen en breid dan verder uit, zo loop je het minste risico!