Geld verdienen met online coaching

Geld verdienen met online coaching

Wanneer je een expert bent in bepaalde overdraagbare skills zoals schrijven of productiviteit, maar bijvoorbeeld ook een fysieke trainingsvorm of sport, dan kun je overwegen om jouw kennis door middel van een coaching traject of losse coaching sessies aan anderen over te brengen. Als je een psycholoog, therapeut of verslavingsexpert bent dan kun je je dienst ook op deze manier aanbieden. Het verschil tussen ‘coach’ en ‘therapeut’ (allebei breed genomen) is:

Als je een psycholoog, therapeut of verslavingsexpert bent dan kun je je dienst ook op deze manier aanbieden. Het verschil tussen ‘coach’ en ‘therapeut’ (allebei breed genomen) is:

Een therapeut helpt een persoon om met emoties, andere mensen en situaties (uit het verleden) om te gaan en is hier vaak formeel voor opgeleid en kan dit aantonen.

De manier waarop je als coach of therapeut geld verdient is bijvoorbeeld door:

€150 – €1.500 per maand te vragen als copywriting coach voor een wekelijkse Skype meeting en het geven en controleren van huiswerk

€75 per Skype sessie van 60 minuten te vragen als psycholoog

€100 per maand te vragen als personal trainer op afstand en dagelijkse reminders te sturen via WhatsApp of SMS en wekelijks te bellen om de voortgang te bespreken.

Je kunt je diensten aanbieden via:

Alle soorten freelancewebsites, alhoewel ik niet denk dat dit erg effectief is

Het platform dat hiervoor bedoeld is: Coach.me.

 Op dit platform bieden coaches hun diensten aan en kunnen particulieren een coach vinden voor van alles en nog wat (Mindfulness, productiviteit, financiën etc.)

Je eigen website en blog

Deze optie kan ik je sterk aanbevelen omdat je zo 100% marge houdt, je eigen prijs zelf kunt bepalen en jezelf als expert kunt positioneren op je eigen website, zonder dat je er één van de duizenden bent. 

AppCoachMe

Ja, laten we er maar eerlijk over zijn. De verdiensten van een online coach zijn niet zo goed. Je kunt tenslotte vaak maar één persoon tegelijk coachen en tenzij je business coaching doet, hebben mensen daar geen bakken met geld voor klaar liggen.

Om online geld te verdienen als coach is het daarom van belang om je vak op meerdere manieren te beoefenen. Denk er bijvoorbeeld aan om de coaching aan te vullen met een onlinetraining. Zo heb je meerdere inkomensbronnen en verzeker je meer inkomen.

E-coaching kan een hell of a job zijn. Vooral aan het begin is het moeilijk aan klanten komen omdat je jouw toegevoegde waarde nog moet bewijzen. Maar wanneer het balletjes eenmaal rolt, rolt deze ;). 

De basis voor succes is in ieder geval dat jouw online coaching zichtbaar is met een website en je actief klanten werft, misschien zelfs wel met een acquisitie mail. Succes!