Fiverr: Het grootste freelancer platform

Fiverr: Het grootste freelancer platform

Ben je goed in gamen? Het ontwerpen van een logo? Een montage maken voor klanten? Fiverr is het grootste platform waarop freelancers hun diensten kunnen aanbieden. Om het concreet te maken, zal ik de categorieën van Fiverr voor je op een rijtje zetten. Dan weet je precies wat de mogelijkheden zijn:

Wat kan je verkopen?

Je kunt echt van alles uitbesteden via Fiverr. Denk aan het design van je tatoeage. Dit is een echte aanrader wanneer je een paar designs wilt laten maken, maar je nog niet precies weet wat je wilt. Je kunt bijvoorbeeld ook twee Amerikaanse dames een promotieclip voor je in laten spreken. Zelf heb ik via Fiverr ook diensten besteld. Hierbij gingen mensen rondom heel de wereld mijn vriendin feliciteren op haar verjaardag.

Een account aanmaken op Fiverr is natuurlijk één ding, maar daarnaast moeten deze producten ook worden verkocht. Het eerste wat ik aanraad is om sowieso je diensten erg uitgebreid te beschrijven. Beschrijf wat je doet, wat je aanbiedt en wat het eindproduct zal zijn. Heb je geen uitgebreide beschrijving, dan weten mensen niet wat ze kunnen verwachten. Als ze niet weten wat ze kunnen verwachten, dan stappen ze makkelijk over naar een concurrent.

Er zijn super veel voordelen van Fiverr, maar de grootste is toch wel dat er altijd ergens vraag naar is. Het is relatief goedkoop en je kunt gemakkelijk betalen via iDeal. Communiceren kan ook via de app en je kan het volledig gratis gebruiken. Via het beoordelingssysteem kun je zien welke freelancers het best beoordeeld zijn. Uiteraard zijn er ook nadelen en dat is dat je geen persoonlijk contact kan hebben met de freelancers. Sommige freelancers komen zelfs uit Amerika of India! Wanneer je net begint met het verkopen van je diensten kan het moeilijk zijn om herkenbaar te worden.

Daarom is communicatie heel belangrijk. Meestal krijg ik eerst een berichtje of ik wel kan aanbieden wat ik aanbied. Meestal vraag ik dan wat ze precies willen en dan leg ik uitgebreid uit of dit mogelijk is. Communicatie is toch echt het meest belangrijke van alles.

Conclusie

Alles kan op Fiverr. Daarom is Fiverr ook zo leuk. Fiverr is eigenlijk een grote marktplaats waar je al jouw diensten kan aanbieden, je kan het zo gek nog niet bedenken. Daarom is het ook zeker een aanrader om Fiverr te hebben als je bijvoorbeeld jouw portfolio wilt vergroten.