Dropshipping in 2021 tijdens Corona

Het verkopen van artikelen op je eigen webshop zonder voorraad aan te houden klinkt ideaal, toch? Dropshipping wordt steeds populairder onder jongeren en in dit artikel ga ik – Martijn –  jou stapsgewijs uitleggen wat dropshipping is, hoe je dit kunt doen, de voor- en nadelen en tot slot of het in de toekomst nog steeds bestaat.

Wat is dropshipping precies?

Dropshipping is een vorm van verkopen waarbij de verkoper geen voorraad hoeft aan te houden van de producten die hij of zij verkoopt. De constructie van dropshipping is het makkelijkst uit te leggen aan de hand van de afbeelding hieronder.

Zoals je kan zien, worden de bestellingen die de verkoper realiseert, doorgestuurd naar de fabrikant of groothandel. Deze bestellingen worden vervolgens vanuit het magazijn van de fabrikant of groothandel, verstuurd naar de klant en jij als verkoper hebt daarmee nooit het product zelf in je handen gehad. Dropshipping is dus niks meer, of minder, dan een logistiekproces waarbij de verkoper zijn of haar producten laat versturen vanuit zijn of haar leverancier.

Waarom is het populair?

Tijdens de pandemie in 2020, heeft de kamer van koophandel een enorme stijging opgemerkt in het aantal ondernemingen dat doet dropshippen. Er zijn veel nieuwe en voornamelijk jonge ondernemers geconstateerd. Maar waarom is dat zo?

Aan het begin van de Corona crisis verloren veel jongeren hun bijbaantje en gingen de scholen voor alle studenten dicht. Wat ga je doen met al deze onbenutbare vrijetijd? Juist, je gaat opzoek naar een manier om online en gemakkelijk geld te verdienen. Er zijn veel online goeroes die jou als jonge ondernemer een cursus willen verkopen in het online geld verdienen.

Veel van deze cursussen laten het lijken alsof je met dropshipping snel geld verdient of snel rijk wordt. Dit klinkt natuurlijk als muziek in de oren van jonge ondernemers en daarom is de vraag naar dropshipping erg gestegen.

Maar, kan je dan snel en gemakkelijk geld verdienen met dropshippen? Ja dat kan zeker, mits je weet wat je doet. Mijn naam is Martijn en ik doe al 2 jaar online ondernemen. Ik kan uit mijn eigen ervaring vertellen dat iedereen met dropshipping kan slagen. Mijn volledige verhaal lees je hier.

Benieuwd welke cursus wij aanraden? Klik hier voor onze reviews.

Hoe kan je dropshippen?

Anno 2020 is het online verkopen gemakkelijker dan ooit tevoren. Elke dag komen er duizenden wellicht miljoenen webshops bij en dagelijks worden er ergens op de wereld mensen miljonair door dit businessmodel.

Dropshipping kent vele vormen en maten. De bekendste vorm in Nederland is het Aliexpress Dropshipping. De naam zegt het eigenlijk al en als je deze naam kent, weet je waarschijnlijk al hoe het in elkaar zit.

Meer weten over Aliexpress Dropshipping? Klik hier om onze blog te lezen.

Een tweede vorm van dropshipping wordt ook wel High Ticket Dropshipping genoemd. Met deze vorm zoek je een Nederlandse of Europese leverancier en ga jij voornamelijk producten verkopen die een minimale verkoopwaarde van €200 hebben. Het model blijft hetzelfde maar met deze vorm van dropshipping komen enkele andere voor- en nadelen om de hoek.

Meer weten over deze vorm van dropshippen? Klik hier om onze uitgebreide blog te lezen over High Ticket Dropshipping.

Voor- en nadelen van dropshippen

Hieronder in de afbeelding zie je overzichtelijk de voor- en nadelen van Aliexpress Dropshipping en High Ticket Dropshipping. Onthoud wel dat deze voor- en nadelen ook voor andere vormen van dropshipping kunnen gelden en doe altijd goed je onderzoek voordat je iets doet.

De toekomst van dropshipping

Bestaat dropshipping over 10 jaar nog en wordt het niet te verzadigd? Dat zijn vragen die ik regelmatig voorbij zie komen in mijn Facebook groepen en Instagram DM. Het antwoord is vrij simpel en voor de hand liggend als je het mij vraagt.

Ja, dropshipping bestaat over 10 jaar nog steeds én nee het wordt niet te verzadigd. Laat me even kort uitleggen waarom ik dit denk en waarom het zo voor de hand liggend is.

Niet long term

Voor veel ondernemers is Dropshipping slechts het opstapje naar iets groters. Toen ik in 2017 begon met dropshippen, dacht ik dat ik dit voor de rest van mijn leven kon doen. Hoewel het theoretisch zou kunnen, is dit niet wat je wilt. Je wilt namelijk iets opbouwen wat op lange termijn draaiende is en wat vrijwel automatisch loopt. Je gaat hierbij al snel richting branding en dat is ook precies wat de meeste succesvolle dropshippers doen. Ze beginnen met dropshipping en kunnen in een relatief korte tijd, veel cashflow genereren. Met deze cashflow bouwen ze vervolgens een merk waarvan ze de producten inkopen en vanuit eigen warehouse versturen.

Verandering

Net als met vrijwel alles in de wereld, veranderd de wereld van dropshipping. In 2017 kon je gemakkelijk geld verdienen door goedkope kettingen te verkopen. In 2020 is dat inmiddels verandert en komt er wat meer bij kijken. Dropshipping gaat dus niet dood, maar veranderd.

Verzadiging

Raakt dropshipping verzadigd door de komst van alle online cursussen en nieuwe dropshippers? Nee dat is niet zo. Dat komt namelijk omdat er dagelijks ook duizenden of miljoenen mensen stoppen met dropshipping. Dit kan door vele redenen komen maar veelal komt het door de volgende dingen:

  • Geen geduld en consistentie
  • Overstap naar branding
  • Overstap naar Amazon/Bol.com
  • Opgeven

Raakt het dus verzadigd? Zoals ik al zei, nee het raakt niet verzadigd. Dropshipping veranderd en daarom moet jij als dropshipper jezelf zien te onderscheiden van de rest.