Dropship Academy 3.0 Review

In deze Dropship Academy review ga ik – Martijn – dieper in op één van de cursussen van Joshua Kaats. Ook deel ik in deze review mijn eigen ervaringen en resultaten die ik heb behaald door middel van dropshipping.

Wie is Joshua Kaats en wat is de Dropship Academy?

Joshua Kaats – eigenaar van meerdere cursussen in Nederland & België – is een jonge online ondernemer uit IJsselstein (Utrecht). Vele van jullie zullen hem wellicht al kennen door zijn marketing en mooie praatjes.

Met zijn mooie praatjes promoot hij voornamelijk het ontsnappen van de rat race en hoe jij dat wellicht kan doen doormiddel van de stof in zijn cursussen. De Dropship Academy is één van zijn cursussen waarin hij van A tot Z uitlegt hoe jij een dropshipping webshop opzet en online geld kan gaan verdienen. Maar zijn deze mooie praatjes nou terecht

Mijn ervaring met de Dropship Academy van Joshua Kaats

Online kan je enorm veel lezen over de Dropship Academy. De één is sceptisch en haat het, de ander is optimistisch en houdt ervan. Graag geef ik in mijn review een objectief beeld van de Dropship Academy en hoop ik jou – de lezer – een goede afweging te kunnen geven. Ik hoop dat je hier ook objectief naar kijkt en niet alvorens sceptisch bent over het businessmodel dropshipping. Meer over het businessmodel kan lezen door hier te klikken.

De start

Rond november 2018 kwam ik een advertentie van Joshua tegen op Instagram. Ik had toen des tijds al de Bol Masterclass cursus van Jia Ruan aangeschaft en was dus geïnteresseerd in online geld verdienen. In 2018 kon je kwartaal pakketten aanschaffen en dus deed ik dat om 3 maanden te kijken of dropshipping iets voor mij was. Treurig maar waar, had ik toen niet genoeg discipline om iets door te zetten en heb ik 3 maanden lang geen actie uitgevoerd. Ongemotiveerd, annuleerden ik mijn abonnement en besloot ik mij weer te gaan focussen op mijn studie Informatica (Wat ik trouwens niet leuk vond maar hé, alles is beter dan niks, toch?).

3 Maanden nadat dit was gebeurd, ging ik van school af omdat de studie niet aansloot bij mijn behoeften. Ik heb daarna een tijdje gewerkt als freelancer via YoungOnes. Midden 2019 kwam ik wederom een advertentie tegen van Joshua en deze keer besloot ik om het lifetime pakket aan te schaffen. Deze keer draaide ik de knop om en ging ik er 200% voor. Het resultaat hiervan zie je hieronder en mijn volledige verhaal kan je hier lezen.

Inhoud van de Dropship Academy en mijn mening

De inhoud van de Dropship Academy is erg uitgebreid. Joshua market het tenslotte ook als DE A tot Z blueprint voor dropshipping. Als je begint aan de cursus, start je met bij de Dropship Academy 3.0. In dit “board” zitten 9 modules en in totaal 90 online lessen. De modules zijn als volgt opgedeeld in dit board.

 1. Introductie
  Persoonlijk vind ik een introductie altijd fijn. Je leert jouw coach/docent nog wat beter kennen en je krijgt vaak nog wat extra informatie over het platform waar de cursus op wordt gehost. Bij de meeste cursussen is dit The Huddle van het bedrijf IMU B.V.
 2. Mindset en Big Picture
  De mensen die mij kennen, weten dat ik een groot fan ben van persoonlijke ontwikkeling en mindset. Er wordt ook wel gezegd dat de mindset die je hebt, je kan maken of breken. In deze module wordt jouw geest klaar gestoomd voor het ondernemen.
 3. Product en Niche Research
  Je hebt de mindset module af en enthousiast om te beginnen. In Module 3 wordt kraak helder uitgelegd wat voor producten je wilt verkopen, en wat voor producten je zeker niet wilt verkopen. HINT: Verkoop geen goedkope kattenkettingen.
 4. Online Marketing 101
  Voordat je begint aan het bouwen van jouw webshop, legt Joshua nog een aantal belangrijke marketing aspecten uit. De meeste van deze aspecten behoren tot de 7 principes van Cialdini. Iets wat Kelvin en ik geleerd hebben op onze studie ORM.
 5. Onweerstaanbaar aanbod
  De laatste module voordat je begint aan het maken van de webshop. Je hebt je product gevonden en moet deze nog je eigen draai geven. Om heel eerlijk te zijn, vind ik deze module persoonlijk erg out-dated en denk ik dat deze aan vervanging toe is. De module bestaat uit het stukje naming, pricing en omschrijving.
 6. Winstgevende webshop
  Eindelijk is het zover, je gaat je webshop opzetten! In deze module ga je jouw webshop bouwen met het CMS systeem van Shopify. Deze module is erg groot en legt alle basis aspecten uit die je moet kennen om iets te maken met Shopify. Zelf ben ik erg fan van het innovatieve Shopify en ben ik ook official partner van Shopify. Dit stelt mij in staat om bedrijven te helpen met hun Shopify webshop. (P.S. Shopify is niet alleen voor dropshippers maar ook voor merken zoals Gymshark)
 7. Systemen en Automatisering
  De webshop is af en je wilt geld gaan verdienen. In deze module worden alle instellingen uitgelegd en hoe jij geld kan verdienen doormiddel van Mollie. Ook word er uitgelegd hoe je een Businessmanager aanmaakt voor Facebook zodat je kan gaan adverteren op het Facebook platform.
 8. Facebook Geldmachine
 9. Facebook Ads Advanced.

De laatste 2 modules over Facebook zijn sinds kort puur ter opvulling doordat Joshua een geheel nieuw board heeft toegewijd aan Facebook Marketing. Dit board is dan ook het 2e board wat je gaat volgen en deze bestaat uit 8 modules en 38 lessen. Hieronder even kort hoe de modules heten.

 1. Introductie
 2. Facebook Ad Fundamentals
 3. Doelgroepen en Targeting
 4. De ideale FB Advertentie
 5. Jouw Gameplan
 6. Low Budget Testing
 7. €10K/Dag Blueprint | Level 1: testen
 8. €10K/Dag Blueprint | Level 2: opschalen

Daarnaast heeft Joshua nog de volgenden boarden ter beschikking maar deze zijn puur ter aanvulling en ieder individu kan afwegen of hij/zij deze wilt volgen. Zelf heb ik Google Ads gevolgd en E-mailmarketing. 

 1. Coaching Bibliotheek (13 modules met 12 lessen)
 2. Google Ads Blueprint (3 modules met 20 lessen)
 3. Klantgeluk Blueprint (4 modules met 24 lessen)
 4. Boekhouden en Administratie (1 module met 8 lessen)
 5. Platinum Partner Secrets (9 modules met 9 lessen)
 6. Chatbot Domination (1 module met 9 lessen)
 7. E-mailmarketing (1 module met 6 lessen)
 8. De succes formule (8 modules met 15 lessen)

Wat zijn de voor- en nadelen van de Dropship Academy?

Voordelen:
 • Zeer uitgebreide en nauwkeurige cursus over dropshipping en daarbij horende aspecten
 • De cursus blijft altijd in ontwikkeling. Ook als lid krijg je dus telkens nieuwe content.
 • Een bewezen strategie die werkt (mits er actie plaatsvindt vanuit jou)
 • Grote en gepassioneerde community die voor elkaar openstaan
 • Wekelijkse coaching calls met het team van Joshua
Nadelen:
 • De prijs is wellicht niet voor iedereen betaalbaar. 
 • Dropshipping heeft sinds dit jaar een slechtere naam waardoor het wellicht moeilijker is geworden.
 • Concurrentie is fors waardoor het moeilijker kan zijn om je te onderscheiden.