10 Boeken die je moet lezen als ondernemer!

Ja je leest het goed, boeken lezen als ondernemer. “Maar je wilt toch juist actie uitvoeren en niet je tijd verspillen aan boeken?”

Maar wist je dat, jouw mindset cruciaal is voor het behalen van succes? Zonder een goed ingestelde mindset ga je geen succes boeken. Dat kan ik je uit eigen ervaring vertellen en dat is ook de reden waarom mijn eerste 2 bedrijven faalden.

Wat voor boeken moet ik dan lezen?

Als ondernemer is het belangrijk om altijd te blijven leren. Of je nu net 20 bent of al ruim tegen de 60 aan zit, leren blijft cruciaal. Ik raad het je daarom ook aan om educatieve boeken te lezen in jouw vakgebied.

Te veel boeken lezen

Natuurlijk is het wel belangrijk dat je actie blijft uitvoeren en niet bij de pakken neer gaat zitten. Boeken lezen is goed voor je geest en educatie maar succes komt er niet door aanwaaien. Zelf lees ik 1 uur per dag en daarna sluit ik dat boek weer. Maandelijks lees ik 1 educatief boek.

Ook kunnen je hersencapaciteiten niet meer dan 1 educatief boek per dag verwerken. Lees daarom nooit 2 educatieve boeken tegelijkertijd aangezien je alle informatie daardoor niet goed kan verwerken en onthouden.

Dan nu mijn 10 boeken die ik aanraad aan elke ondernemer:

De boeken staan niet op chronologische wijze of op schaal van belangrijk naar minder belangrijk. Ik raad alle 10 de boeken aan.

1.      Rich Dad Poor Dad

Dit boek is toch wel het bekendste boek samen met Think and grow rich. In dit boek vertelt Robert Kyosaki hoe hij rijk is geworden en de verschillen tussen zijn rijke vader en arme vader.

Klik hier om Rich dad Poor Daad aan te schaffen.

2.      How to win friend and influence people

Leert je de basis principes van sales en hoe je met mensen om gaat. Naar mijn mening is dit het boek wat elk kind van 8 hoort te krijgen vanuit de opvoeding.

3.      The 4 hour workweek

Ideaal boek om je leven te outsourcen. Dit boek heeft mij vooral geholpen met het uitbesteden van taken zoals klantenservice en agenda planning. Ook krijg je praktische tips mee voor het elimineren van email en wordt je productiever.

4.      The richest man in Babylon

Erg goed boek over hoe je met je geld om moet gaan. Kan over dit boek veel zeggen en zou dat graag willen doen in de toekomst. Voor nu, gewoon kopen en lezen die handel.

5.      The Secret

Heb dit boek zelf nog niet gelezen maar de film wel gezien. Het boek gaat over de aantrekkingskracht en zoals je wellicht weet, ben ik hier enorm fan van. De aantrekkingskracht is een bewezen kracht en in goed gebruik is deze net zo echt als de zwaartekracht.

6.      No Excuses

Stel je vaak dingen uit? Je bent zeker niet de enige kan ik uit ervaring zeggen. Dit boek helpt je met het bereiken van je doelen en is zeker de moeite waard om te lezen.

7.      The science of getting rich

Wederom een boek waar ik veel over kan zeggen. Om het kort te houden: Koop dit boek en laat je ogen open gaan.

8.      Think and grow rich

Het nummer 1 boek om te lezen als ondernemer in mijn optiek. Goede praktijk voorbeelden van oude ondernemers die zonder privileges toch een bedrijf hebben opgebouwd.

9.      The Cashflow Quadrant

Robert Kyosaki vertelt in dit boek over de 4 kwadranten waarin geld wordt verdient en hoe je van het ene kwadrant naar het andere kan gaan. Ook vertelt hij in welk kwadrant je uiteindelijk wilt eindigen.

10.  Master your mindset

Michael Pilarczyk vertelt in dit boek hoe jij je mindset omzet naar een winning mindset. Michael Pilarczyk is een succesvolle media ondernemer en ex-radio dj.